Haarspeldbochten, sneeuw en hellingproef


We zijn vanmorgen uit Andalsnes vertrokken in de regen. Onderweg hadden we afwisselend zon en regen. We konden gelukkig in de zon koffiedrinken en even daarna was er weer regen. We gingen door diverse dalen en hoogten en merkten dat het weer overal verschilde. We zijn eerst richting Geiranger gegaan, niet over de Trollstigen maar helemaal langs het fjord. Daarna met de boot van Valldal naar Linge en vervolgens richting Geiranger. Naar Geiranger via de Orneveien in een steile afdaling naar beneden. Op de bekende uitzichtpunten op die weg was het een drukte van belang.(zie de foto’s). Na Geiranger ging het weer behoorlijk bergopwaarts. We dachten dat stijgend verkeer altijd voorrang had, maar een grote bus dacht daar anders over. Plosteling stonden we stil omdat de bus er met moeite langs kon. En kom dan maar eens weer op gang als je met een caravan achter de auto op een steile bergweg staat. Maar het is gelukt en we konden onze weg vervolgen door de sneeuw die nog metershoog langs de weg lag. Via een groot aantal tunnels(volgens mij heb ik vandaag wel zo’n 30 kilometer door tunnels gereden) bereikten we aan het begin van de middag Stryn en daarna in het volgende dal de camping van de familie Tjugen in Loen. De plannen om naar het vogeleiland Runde te gaan hebben we voorlopig uitgesteld, vanwege het weer daar. Maar misschien hebben we daar deze of de volgende week nog wel de mogelijkheid voor. We blijven hier voorlopig een poosje staan op deze camping. Al jaren is dit een soort rustpunt voor ons.
Tjugen12
Het weer hier in Loen is boven verwachting en het is nog steeds droog, bovendien zijn de voorspellingen ook nog eens goed.
Fotonera
De foto’s hieronder zijn in volgorde van de reis en spreken dacht ik voor zich. Alle foto’s van vandaag zijn gemaakt door Nera.
Tjugen2
Van Eidsdal naar Linge
Tjugen3
Orneveien voor Geiranger
Tjugen4
Een drukte bij de uitzichtpunten
Tjugen5
Tjugen6
Een groot cruiseschip in het fjord bij Geiranger
Tjugen7
Bussen waar je voor moet uitkijken
Tjugen8
Veel sneeuw onderweg
Tjugen9
Rendieren steken soms de weg over
Tjugen10
Eén van de vele tunnels
Tjugen11
Camping Tjugen

Advertenties