Wo ist der Bahnhof? Een historische dag


Ga je even van de camping om wat boodschappen te doen in Stryn. Als je de camping verlaat staat alles er nog rustig bij. De caravan met op ca. 1 meter van de caravan de picknickbank. Kom je terug dan staan er opeens aan weerszijden twee Duitse caravans en zie je de mensen van de ene caravan naast je met “jouw” picknick bank slepen. Zo met het idee, die mensen zijn er toch niet, die kunnen we wel even inpikken. Dat wij juist op dat moment terugkwamen was puur toeval, maar resulteerde er wel in dat ze zo snel als ze konden de piknickbank terugzetten op zijn plaats en ze allerhande smoezen moesten bedenken, waarom ze met de picknickbank aan de haal gingen. Nu buigen ze als knipmessen als wij voorbij komen……….Maar goed dat we geen fietsen bij ons hadden deze keer. Waren ze vroeger ook niet dol op onze Fahrrads???
Maar ik begon met een historische dag en dat willen we graag zo houden. Ik weet nog dat ik 50 werd en zo opeens vandaag is die 5 veranderd in een 6 en ben ik weer tien jaar ouder geworden. Je gaat echt beseffen dat het leven echt heel snel gaat en dat je van het leven moet genieten en dat doen we dan ook nog elke dag. Daarom maken we ons ook niet sabbel om die picknickbank en moeten we er hartelijk om lachen. De twee Friese jongens die van de week zoek waren zijn vanmorgen vertrokken naar hun volgende bestemming en hebben beloofd nog eens met ons te gaan mailen en ons nog wat foto’s te sturen. Het afscheid was allerhartelijkst en Nera werd uitbundig gezoend. Waar maak je dat nog mee tegenwoordig.
Muts
Zojuist kwam Knut Tjugen nog even langs op de koffie en bracht een echte Noorse wollen wintermuts mee en een oorwarmer. In Nederland zullen we die waarschijnlijk niet zo gauw nodig hebben. Verder zijn Nera en ik nog een soort erelid geworden van de camping. Hij bracht namelijk een ingelijste oorkonde mee met de volgende tekst:
Gratulerer me dagen: 2009-09-19
Du og Nera er utvalgt til
aerescampere av Tjugen Camping
Helsing Lill Berit og Knut Johan602009
De zestigjarige en de bijna zestig jarige. Allebei van 1949.

Advertenties