Van Mariannelund, via Malingsbo naar Ljusdal


Na mijn laatste bericht van maandag jl. uit Mariannelund wordt het tijd voor een update. Toen we maandag terugkwamen van onze tocht naar Skurugata vernamen we dat het op de camping behoorlijk had geonweerd en dat zelfs de stroom was uitgevallen. Op onze tocht hadden we wel wat gedonder in de verte gehoord, maar dat het zo erg zou zijn hadden we niet gedacht. Toen we dinsdagmorgen vertrokken van de camping in Mariannelund, was het weer goed, maar in de loop van de dag is de regen bij bakken uit de hemel gaan vallen.

Gotakanaal
Onderweg langs het Götakanaal

Na diverse campings te hebben bekeken, bleek dat we toevallig in de buurt zaten van een camping die we al eens eerder hadden bezocht, namelijk de camping in Malingsbo.

Malingsbo2

Malingsbo1
Op de camping is Malingsbo

Malingsbo3
Zonsondergang boven het meer in Malingsbo

Toen we ons daar installeerden brak de zon door en daarna is het steeds heel mooi weer gebleven.

We hebben gisteren een ijzerfabriek bezocht in Engelsberg bezocht.

Ijzerfabriek
Samen met onze hoogbejaarde gids. Die vroeger in IJmuiden had gewerkt bij de Hoogovens

Ijzerfabriek2
De fabriek staat op de Werelderfgoedlijst

Vanmorgen vertrokken met een blauwe lucht en veel zon noordwaarts. Geleidelijk kwamen er meer wolken en werd het wat druilerig weer.

Onderweg_na_malingsbo
Onderweg na Malingsbo

Ljusdalcamping
Schitterend plaatsje aan het meer op Ljusdals Camping
We hebben weer een mooie camping gevonden in Ljusdal aan een meer met een schitterend uitzicht. Naast ons staat nog een Nederlandse familie. Toevalligerwijze weer een camping met Nederlandse eigenaren. Als het de komende dagen een beetje redelijk weer blijft, hebben we hier nog veel te zien in de buurt.

Kaart_ljusdal_2

De rode A geeft aan waar we zijn op dit ogenblik.

Advertenties