Nieuwe dag, nieuwe stek


Vanmorgen lekker uitgeslapen en rond tien uur vertrokken via de E6 verder zuidwaarts. Waar we in voorgaande jaren nog via de Korgen Fjellet(een hooggebergte) moesten rijden, was ons het nu gemakkelijker gemaakt door de nieuwe bijna 9 kilometer lange tunnel. Wel sneller allemaal, maar je mist een heel mooi gebied, waar we vroeger vaak rendieren zagen. Voor degenen die nog wel over de Fjellet willen rijden, dat kan nog. De oude weg is namelijk nog steeds in tact. Na een paar pauzes bereikten we rond het middaguur Svenningdal Camping in Svenningdal. Omdat we vroeg aankwamen, waren er nog geen andere gasten. Die zullen aan het eind van de middag wel komen binnen druppelen.
We staan mooi op de zon en de wind in de rug. Het zijn hier nog steeds geen tropische temperaturen maar we kunnen best buiten zitten. Op de camping is dit jaar een super de luxe servicegebouw gereedgekomen met moderne wc’s, douches en een keuken. Het lijkt wel of wij dit alles mogen inwijden.
Svenningdal1
In de hoogte loopt de E6
Svenningdal2
Het super de luxe service gebouw
Svenningdal3
Vanaf de andere kant gezien, gezicht op de rivier
Svenningdal4
De rivier bij de camping
Svenningdal5
En inmiddels zijn er heel wat buren bijgekomen. Totaal 13 kampeerders, waarvan 1 met tent, 3 met caravans en de rest allemaal campers. Een trend die zich duidelijk voortzet: de opkomst van de campers.