Scandinavië 2015 – deel 2


Woensdag 20 mei vertrekken we rond tien uur van Keldby Camping. We rijden eerst richting Kopenhagen en komen daar op een gunstig tijdstip langs, zodat we geen files hebben. Via de tunnel en de Oresundbrug bereiken we Zweden. De eerste parkeerplaats in Zweden is meestal onze vaste stop. Daarna hebben we het plan om door te rijden tot Annelund ten oosten van Gothenburg, maar bij nader inzien vinden we het na bijna 300 kilometer wel genoeg vandaag.
IMG_2380We besluiten om naar Naturcamping Vaxtorp te rijden. We verwachten drukte zo vlak voor de Pinksterdagen, maar dat valt erg mee. In Scandinavië hebben ze ook geen Tweede Pinksterdag. We hebben toen voor het eerst de zijflappen aan de luifel gemaakt. We konden daarna lekker uit de wind in de zon gaan zitten. ’s Avonds was het weer tijd voor de Legacy, dit keer deel 4.

Donderdag 21 mei eerst even wat boodschappen gedaan en ’s middags hebben we een stuk gelopen door het bos achter de camping. We zagen pootafdrukken in het land, die volgens ons van een eland afkomstig waren. Gezien het grote aantal jachttorens, zal dit ook wel zo zijn. ’s Avonds bekeken we deel 5 en deel 6 van de Legacy.

Vrijdag 22 mei gingen we op zoek naar een bakker, want we hadden trek in zo’n lekkere Zweedse brood. In Vaxtorp zagen we een Bageri, waar veel auto’s voor de deur stonden. Maar brood was hier niet te krijgen. Wel werden er grote hoeveelheden friet en ander junk food naar binnen gewerkt. We hebben toen maar een weggetje binnendoor genomen, we gingen over de E6 heen en kwamen bij een badplaats genaamd Melbystrand. Daar was een winkel, maar die opende pas op 1 juni. Dan maar even richting de zee rijden.
P1010050De weg naar zee eindigde letterlijk op het strand. Je kon zo met de auto het strand oprijden. Even een frisse neus gehaald en toen maar weer op zoek naar een bakker. De weg gekozen richting Laholm, maar direct aan de E6 vonden we een hele grote winkel en daar kochten we een steenovenbrood en wat voor de avondmaaltijd. Daarna hebben we een picknickplek opgezocht en daar hebben we gegeten.
P1000741Na het eten zijn we vanaf de picknickplaats die in een natuurgebied lag een pad afgelopen dat ook weer uitkwam bij de zee. Na deze wandeling zijn we weer teruggereden naar de camping. Terug op de camping merkten we dat er meer van de vaste caravans bezet waren. Het weekend staat voor de deur en de Zweden gaan weer naar hun caravans. We hebben nog lekker buiten gezeten in de zon. ’s Avonds hebben we het laatste deel van de Legacy deel 7 bekeken. Dus morgen moeten we een andere film uitzoeken. Dat zal geen probleem zijn, want de harde schijf staat vol met Scandinavische films.

Zaterdag 23 mei

We hebben vandaag rustig aan gedaan. We hebben eerst nog met de auto een tochtje hier door de achterlanden gemaakt. We kwamen door hele kleine plaatsjes met hele kleine boerderijtjes waarvan ook nog de helft leeg stond. Vervolgens zijn we naar Orkelljunga gereden en hebben daar nog wat boodschappen gedaan.
P1010068Aan de rand van dit stadje ligt een groot meer en daar hebben we een wandeling gemaakt over een nieuw aangelegd pad voor gehandicapten. Niet dat we ons al gehandicapt voelen, maar de ischias gaat wat opspelen. Dat betekent wel in beweging blijven maar het rustig aan doen. Er vlakbij was ook een camping waar we eens zijn gaan kijken. We kwamen aan de achterkant bij de camping aangelopen en toen we bij de ingang aankwamen zagen we dat het een camping was waar we jaren terug ook al eens hadden gestaan.
P1010065Geen camping om te onthouden. Daarom zijn we maar gauw weer teruggegaan naar Vaxtorp. Na de warme maaltijd was het tijd voor een film van Liza Marklund.

Zondag 24 mei

IMG_2381Vandaag is het in Nederland 1e Pinksterdag. In Zweden ook, maar hier hebben ze maar één Pinksterdag. De dag begon fris en bewolkt, maar dat veranderde al gauw en werd het lekker warm met een helemaal blauwe lucht. We hebben bijna de hele dag voor de caravan in de zon doorgebracht en tegen het eind van de middag nog even een wandeling over de camping gemaakt. Daarna afrekenen bij de receptie en morgen op weg naar een nieuwe bestemming, waar we nog niet eerder zijn geweest in Annelund. En natuurlijk vanavond eerst weer een film bekijken.

5 thoughts on “Scandinavië 2015 – deel 2

 1. Weer een mooi verslag Marten, maar een ding klopt niet als je schrijft ”In Scandinavië hebben ze ook geen Tweede Pinksterdag” , in Denemarken en Noorwegen vieren ze wel terdege Tweede Pinksterdag en is een vrije en is alles gesloten! Op de zaterdag van Pinksteren (pinseaften) waren alle winkels, ook hele grote als Coop OBS! en de sportwinkel XXL (Mo I Rana) ook al om vier uur gesloten!!!
  Nog een vraagje, wat is Legacy voor een serie?, ben geen serie- of filmkijker!!!!!!

  • Bedankt voor je reactie Luken. Van die 2e Pinksterdag was ik niet op de hoogte. Hebben ze mij verkeerd voorgelicht. Leuk dat je ons volgt. De komende tijd komt er steeds een stukje bij. The Legacy is een Deense serie waar we dit jaar het tweede seizoen van hebben bekeken. We hebben inmiddels een hele verzameling Scandinavische films. Als je belangstelling hebt, moet je eens langskomen.

   • Moet ik toch maar een keer doen, langs komen. Ik hoor het wel vaker dat men denkt dat men in Scandinavië geen tweede pinksterdag viert maar volgens mij geldt dat alleen voor Zweden! Ik zal jullie blijven volgen want reisverhalen vind ik altijd interessant!!

 2. Ook van deel 2 weer erg genoten. Wij moeten overigens The Legacy (seizoen 1 & 2) als liefhebbers van Scandinavische series nog afkijken.

  • Volgende week ga ik weer verder. Ja, die Scandinavische films en series blijven boeien.

Reacties zijn gesloten.