Scandinavië 2015 – deel 3


Maandag 25 mei

Onze bestemming van vandaag ligt 350 kilometer vanaf Vaxtorp. We laten om 10.20 uur de route bepalen door de autonavigatie. We komen over hele rustige wegen, waar het rijden een genot is. Om ongeveer 3 uur ’s middags zijn we bij het Samsjön.
P1000762Tegen de avond werden nog even opgeschrikt door klokgelui van de klokkenstoel die bij de kerkruïne stond naast de camping.
P1000767Het bleek dat die elke avond om zes uur en elke morgen om 8 uur automatisch werd geluid. We hebben daarna nog de kerkruïne bekeken. Was leuk, maar het was er erg fris.
P1000778 P1000787Dinsdag 26 mei

Vandaag gaan we naar Herrljunga naar het Värdscentrum. We proberen een arts te pakken te krijgen, die wat aan de ischias problemen kan doen. Dat lukt niet en daarom gaan we naar de apotheek en krijgen een kuurtje mee voor drie dagen. Daarna doen we nog wat boodschappen, waarbij het ons hier opvalt dat voor iedere supermarkt zich een bedelaar heeft geposteerd, gewoon met een bordje met een tekst in het Zweeds erop en een bakje voor geld.

Terug op de camping breekt de hel los wat het weer betreft. Enorme regenbuien, hagel en onweer zorgen ervoor dat we de hele middag niet meer buiten komen.
P1000805Eigenlijk wel jammer want het gebied rond de camping was best de moeite waard om eens te verkennen op b.v. de fiets de we helaas deze keer niet bij ons hadden.
’s Avonds klaarde het nog even op en besloten we om een waterval in de buurt te gaan bezoeken. Volgens Geraldine Hulsman van de camping was het heel eenvoudig te vinden en er was een parkeerplaats. Die was er inderdaad en er was een rood wit gemarkeerd pad, die we al klauterend ruim een half uur volgden en daarna hield de markering op. We konden dezelfde weg weer teruggaan zonder een waterval gezien of gehoord te hebben. Op de terugweg was de opklaring zo maar weg en begon het weer te regenen. Ze zien ons er vanavond niet meer uit zeiden we toen. En dan is het toch wel lekker wanneer je een warme en droge caravan hebt.

Woensdag 27 mei

We vertrekken al vroeg rond 9 uur van Sam camping. Het was droog en de zon scheen en het was een mooie blauwe lucht. Toch hielden we het op de 350 kilometer lange tocht niet helemaal droog. De autonavigatie bracht ons door een heel mooi gebied, waar nog nauwelijks mensen woonden. Achteraf hadden we beter een andere weg kunnen nemen, maar weet dat maar van te voren. We passeren Vedum, Vara en komen aan in Yttermalung. In ieder geval zien onze auto en caravan er weer lekker Zweeds uit. Lekker vies dus van het stof van de gruswegen.
P1000812We komen rond vier uur aan op Yttermalung Camping, waar we evenals op de vorige camping de enige gasten zijn. Volgens Peter de campingeigenaar is het een van de koudste meimaanden sinds jaren. ’s Avonds was er weer een film en we hebben nu alle Beck films en Liza Marklunds gezien.

Advertenties

2 thoughts on “Scandinavië 2015 – deel 3

  1. Bedankt voor deel 3. Wel lekker rustig als je helemaal alleen op een camping staat. Vaak maak je dat echter niet mee. Ons geeft het soms een onbestemd gevoel. 😦
    Kijken jullie films op een laptop/tablet of op een TV met mediaplayer?

    • Ja, Willem.We kijken films met een mediaplayer op de TV. We hebben net besloten dat we de schotel in het vervolg niet meer meenemen. Tv kijken we toch niet en het nieuws is wel te volgen via internet. En we stonden lang niet altijd alleen op de campings hoor. Maar het was wel lekker rustig.

Reacties zijn gesloten.