Scandinavië 2015 – deel 5


Noorwegen

Zondag 31 mei

P1010114We twijfelden vanmorgen nog of we wel verder zouden gaan. Het had de hele nacht geregend en het zag er allemaal niet fleurig uit. We besloten toch maar verder te gaan richting Noorwegen. De afstand viel nog wel mee. Iets van 150 kilometer. We staan nu in Trysil aan een brede rivier met uitzicht op besneeuwde bergen. Deze camping is pas verkocht aan Nederlanders, maar die moeten nog komen in de loop van juni. We hebben een hele mooie plek en we zijn de enige gasten.
P1010115Toen we kwamen stond er nog een caravan en nog mensen in een vaste caravan. Maar die zijn allemaal weer weggegaan. Lekker rustig. We hebben net zowaar al even in de zon gezeten, maar als er een wolk voorbij komt en de zon gaat weg dan is het nog koud. We hebben de luifel uitstaan met één zijflap dat scheelt wel voor de wind. We blijven hier in ieder geval twee nachten staan. Vanavond eten we aardappelen, haricot verts, balle de viande en een Grieks toetje na:-)

Maandag 1 juni

Volgens mij heeft het de hele nacht geregend. Tegen tien uur was het wat droog en konden we gaan douchen. Dat was gewoon een genot. Heerlijke douches met een verwarmde vloer. We zitten de hele morgen al in de caravan te wachten tot het droog wordt. Zonet hebben we de zijflap van de luifel er afgehaald, omdat de wind inmiddels was gedraaid en het het meer op een zeil van een zeilboot leek. Tussen de buien door is dat weer gelukt. Nu wachten op de volgende droge windvrije periode en dan kunnen we de luifel oprollen. Het is al een poosje droog, maar de wind is er nog steeds. Wachten dus. Nu de wind is gaan liggen en de regen is gestopt durven we het aan om vanaf de camping een wandeling te gaan maken van zo’n 2 kilometer.
P1010120De wandeling is aangegeven met bordjes. Dus dat moet lukken. We lopen tussen wat huizen door en merken al gauw dat we behoorlijk stijgen. Iedere keer denken we dat we nu wel het hoogste punt hebben bereikt, maar steeds is er na elke bocht weer een steil stuk. We komen bij een uitzichtpunt waar we in de diepte een snelstromende rivier zien liggen en uiteindelijk komen we bij een punt waar we die rivier over kunnen steken. Een bruggetje van pakweg een meter breed en zonder leuningen. Je moet maar wat durven in Noorwegen. Aan de overkant gaan we eerst weer een stukje omhoog om vervolgens rechtsaf te gaan en weer te dalen. Maar ja, het water zoekt ook de makkelijkste weg naar beneden, dus af en toe is het wel behoorlijk nat. Maar ook dat hebben we weer overleefd en uiteindelijk komen we precies tegenover de camping weer uit. Het was maar twee P1010123kilometer, maar daar mag je voor Nederlandse begrippen wel een factor drie op loslaten. We besluiten de volgende dag verder te gaan richting Dovre.

Dinsdag 2 juni 2015

Vandaag gaan we dus weer verkassen. We willen naar Dovre, maar om daar te komen moeten we eerst weer een stuk zuidwaarts, omdat er direct geen weg naar boven gaat. We komen uiteindelijk in Hamar en gaan via de E6 noordwaarts. Onderweg zien we dat ze nog steeds druk bezig zijn met de aanleg van hele lange tunnels en een nieuwe weg aan de overkant van het water. Pas in de herfst van 2016 zal dit allemaal klaar zijn.
P1010128In Dovre gaan we staan op Vollheim camping. Mooi aan de rivier staan we helemaal alleen en hebben ieder de beschikking over een eigen wc en wastafel, vlakbij onze plek. Voor het douchen moesten we wat verder lopen en hoewel dat ook geen probleem was, vonden we deze wasgelegenheid wel erg gedateerd en erg deprimerend overkomen. Hoewel we er heel mooi stonden aan het water, was dit toch wel een minpunt. We besluiten de volgende dag iets anders op te zoeken.

Woensdag 3 juni 2015

P1040006Onze volgende stek wordt Otta. Even buiten Otta gaan we staan op Otta Camping. We doen wat boodschappen en aan het eind van de dag ontmoeten we onze vrienden uit Hoogezand, die hun tent ook hier op gaan zetten. Het weer gaat de goede kant op.
P1000861

Advertenties

One thought on “Scandinavië 2015 – deel 5

  1. Wat een mooie plek op de Vollheim camping. Jammer dat het toch niet beviel. Mooie foto’s van de avontuurlijke wandeling. Leuk!

Reacties zijn gesloten.